Fehér Melinda vagyok

Alkotás és művészet iránti vágyamat festészettel és ékszerkészítéssel fejezem ki. Alkotásaimnak keretet adva hoztam létre a Femique brandet.

"Minden gyerek művésznek születik. A probléma művésznek maradni, miközben felnövünk."

Picasso

Önéletrajz

2016
Németh Árpád festőművész – magánórák
2017
Budai Rajziskola, Breznay András – portré és akt kurzus
2017-2018
Corvin Rajziskola, Kis Róka Csaba – 1 éves festőművész képzés
2019
Magyar Képzőművészeti Egyetem, Szín és fény szabadegyetemi kurzus
2019
Magyar Képzőművészeti Egyetem, Kreativitás fejlesztő alkotói workshop sorozat
2019
The Talent kortárs képzőművészeti pályázat csoportos kiállítás
2019-2021
Budai Rajziskola, Breznay András – absztrakt kurzusok
2020
MKE tihanyi művésztelep
2021
Alkotótábor
2021
Önálló kiállítás – BBB KultPont

Már kisgyerekként is szerettem rajzolni, kézműveskedni, új dolgok kitalálása és a szép iránti vonzódásom vezetett odáig, hogy komolyabban is elkezdjem képezni magam a képzőművészet területén.

A festészettel párhuzamosan saját célra kezdtem a festészet során használt alapanyagokkal kísérletezve nyakláncokat készíteni. Barátok és családtagok visszajelzései és biztatásuk hatására kezdtem ékszerkészítésben is komolyabban gondolkodni a festészet mellett. A két tevékenység jól kiegészíti egymást: van, amikor elmélyültebb alkotásra vágyom, ilyenkor inkább festek, amikor a könnyedebb kreatívkodás (legyen az fúrás-faragás-ragasztás :)) hív, akkor azt az ékszerkészítésben élem ki.

Festészetet 2016-ban Németh András festőművésztől kezdtem tanulni, majd a Corvin Rajziskolában Kis Róka Csaba, illetve a Budai Rajziskolában Breznay András festőművész tanítványaként folytattam. Emellett szín és fény, ill. kreativitásfejlezstés kurzusokat végeztem a Magyar Képzőművészeti Egyetem Szabadegyetemén. Az absztrakt mindig is vonzott, a kaput pedig Breznay András absztakt kurzusai és az MKE tihanyi művésztelepén töltött napok nyitották ki számomra.

Képezni kellett magam, és vizuálisan is meg kellett érkeznem az absztrakció képességének szárnypróbálgatásaihoz. Minden ilyen kép egy másfajta kihívás mint a realista ábrázolás – sokkal inkább szól rólam, egy egyedi látásmódról mint az elém táruló látványról.

Minden művész munkája más jegyeket hordoz, ahogy a vásárlók ízlése is sokféle. Ha a két pólus találkozik, akkor életre kelhet 1-1 műtárgy: éke lehet a térnek vagy a viselőjének, betöltheti funkcióját – ez a célom az én alkotásaimmal is: várják új otthonaikat, ahol esztétikai élményt nyújthatnak.

Köszönöm, hogy megnézted a weboldalamat.
Remélem hamarosan vásárlóim közt is tudhatlak!

10 000 Ft130 000 Ft

10 000 Ft70 000 Ft

10 000 Ft90 000 Ft

4 500 Ft

10 000 Ft100 000 Ft